Заманауи әлем және жаһандық қауіпсіздік - Бейсенов, Багдат (Eurasian Journal of Religious Studies, 2017)
Қазіргі әлемдегі діни және ұлттық негіздегі қақтығыстарды шешудің бір жолы – бұл жалпыадамзаттық рухани және әдептілік құндылықтар мен мұраттарды насихаттау. Қазіргі Еуропа елдеріндегі мигранттар мен босқындар мәселесі, Солтүстік Африка мен Таяу Шығыстағы жанжалдар алпауыт елдердің геосаяси және геоэкономикалық мүдделер қақтығысынан туындауда. Түйткілді және даулы мәселелерді шешудің ұтымды жолы теңдік пен шынайы әріптестік қағидаты болуы тиіс.