(untitled) (Eurasian Journal of Religious Studies, 2017)
Бұл мақалада буддизмдегі адам мәселесінің бір қырынан діни, екінші бір қырынан философиялық, үшінші бір қырынан өмірлік- тәжірибелік деңгейде көтерілетіндігі туралы жасаған тұжырымымыз руханияттық көздер мен діни философия арқылы дәйектелді. «Шуньята», «нирвана », «дхарма », «карма », «ахимса», «брахма » т.б. ұғымдар жүйесі келтіріліп, оларға философиялық талдаулар жасау арқылы, буддистік сенімнің философиялық жақтарына баса назар аударылды.