(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Дінтану сериясы, 2017)
Мақалада автор постмодернизм мен діннің арақатынасы мен өзара байланысын, постмодернистік діннің ерекшеліктерін қарастырады. Дін мыңжылдар аралығында адамдарды байланыстырып, қоғамның біріктіруші негізі болды, олардың өміріне мән-мағына беріп, барлық адамилық қатынастарды қалпына келтіріп отырды. Постмодерн жағдайында оған не болды? Ол постмодернизмнің кері әсеріне қарсы тұра ала ма? Оның жоғалып, құрып кетуі мүмкін бе, жоқ әлде қоғамның постмодернистік деңгейіне өтуіне байланысты ол да бейімделе ме? Автор модернизм мен постмодернизм жағдайында осы мәселенің ахуалын және шешу мүмкіндіктерін айқындауға тырысады.